Thursday, November 15, 2007

Како уловити крокодила?

Како уловити крокодила уз помоћ шибице, јабуке, логаритамских таблица и двогледа?

Одеш на обалу реке Нила ( пошто тамо има крокодила ), седиш и почнеш да читаш логаритамске таблице. Посто су оне досадне ти одмах заспиш. У том тренутку дође крокодил и тако успаваног прогута те. Пошто крокодили иначе важе за радознале животиње, видевши твоје логаритамске таблице, поцне и он да их чита. Читајући тако логаритамске таблице ( а горе је већ напоменуто да су иначе досадне ), и крокодил убрзо заспи. Ти из крокодиловог стомака искористиш прилику када он зева и изађес напоље.
Узмеш двоглед и окренеш га наопачке. Гледајући тако кроз двоглед наопачке све ствари се виде умањене. Тако умањеног крокодила узмеш и ставиш га у шибицу.
Са крокодилом се враћас кући. Али пошто од Нила до твоје куће мораш проћи највећу пустињу (Сахару), а тамо владају тропске климе, крокодил из шибице почне да расте. (По закону физике да се сва тела на топлоти шире). Када крокодил достигне своју нормалну величину почне да те јури. Бежећи испред крокодила сетиш се да имаш јабуку у џепу. Узмеш јабуку и бациш увис. А пошто јабука не пада далеко од дрвета, ти се одмах попнеш на то дрво. Сав сретан што си се спасао, падне ти камен са срца и убије крокодила…

No comments:

Post a Comment