Friday, April 17, 2009

Skraćenica za Google Talk kontakte

Google Talk je mesendžer za Windows koji se koristi za dopisivanje sa prijateljima i poznanicima, uz pomoć koga možete da šaljete fajlove, razgovarate preko mikrofona, šaljete audio zapise, tj. audio poštu itd. To je u stvari instant mesendžer za desktop koji automatski uključuje vaše Gmail kontakte.

Pokazaću vam odličan trik kako da dodate Google talk kontatke kao šortkat (shortcut) na Windows desktop. Uz pomoć ovoga možete veoma brzo da kontaktirate željenu osobu.

Kako biste dodali Google talk kao šortkat, pratite sledeće uputstvo. Desno klik na vaš desktop i odaberite opciju New > Shortcut. Unesite sledeće: gtalk:chat?jid=<ime>@email.com.

google talk shortcut


Promenite username@email.com na adresu e-pošte osobe koju želite brzo kontaktirati preko Google Talka. Kliknite na dugme Next i unesite opis za šortkat. Ukoliko je sve prošlo kako treba, kada kliknete na ikonicu na desktopu otvoriće vam se prozor za dopisivanje sa tom osobom preko Google Talk programa, iako on nije pokrenut. Pokrenuće se Google talk i pokazaće vam se prozor za dopisivanje kada se prijavite.


NOVO: Takođe, u tekstu možete zameniti "chat" sa "call" kako bi odmah pozvali nekoga iz Google Talka.

No comments:

Post a Comment